Nye anklager mod ZARA (og H&M)

Mens den tidligere sag mod ZARA stadig undersøges nærmere (læs de tidligere anklager her), beskyldes de nu igen for ikke at have ordentlige forhold på deres fabrikker. Denne gang i Bangladesh.

Skærmbillede 2013-06-07 kl. 10.02.26

En ny undersøgelse har fundet, at 60 procent af Bangladesh’ tøjfabrikker betragtes som yderst skrøbelige og er i risiko for at kollapse. Undersøgelsen blev foretaget af lokale ingeniører efter sammenbruddet af Rana Plaza-fabrikken i Dhaka i april, hvilket resulterede i drabet på mere end 1.100 mennesker.

Resultaterne af undersøgelsen blev analyseret af et team af ingeniører fra Bangladesh University of Engineering and Technology, der hidtil har undersøgt en sjettedel af regionens 3.000 tøjfabrikker (dette rapporterer avisen The Guardian).

Bangladesh er verdens næststørste leverandør af tøj.

Bygningerne vil ikke nødvendigvis kollapse i næste uge eller måned, men undersøgelserne betyder, at det er uansvarligt, at lade mennesker arbejde i dem.

ZARA står denne gang ikke alene – de har H&M med sig i retssalen. Indtil videre skulle de dog have underskrevet en aftale, som øger sikkerheden og sundheden for deres arbejdere i Bangladesh, så en ny Rana Plaza – episode ikke skulle ske igen.

Jeg synes, det er helt vildt, som high-street mærkerne ikke kan finde ud af at behandle deres arbejdere godt. Jeg finder det især ironisk, at H&M i foråret lancerede en miljøvenlig kollektion, som havde genbrug og natur i højsædet, når de mennesker, som laver det selv samme tøj, sidder i bygninger, der kan kollapse over dem hvert øjeblik. Natur er åbenbart vigtigere end mennesker. Det er tilsyneladende nærmere reglen end undtagelsen, at det tøj, vi går i, er blevet lavet under reelle forhold. Dét synes jeg er helt enormt skræmmende.

A survey has found that 60 per cent of Bangladesh garment factories are considered vulnerable, and are at risk of collapsing. The study was conducted by local engineers following the collapse of the Rana Plaza factory in Dhaka in April, which resulted in the death of more than 1,100 people.

The results of the survey were analysed by a team of engineers from the Bangladesh University of Engineering and Technology, who have so far examined just a sixth of the region’s 3,000 clothes factories, reports The Guardian. Bangladesh is the world’s second biggest supplier of clothes.

High street retailers including H&M and ZARA were found to use the Rana Plaza factory for their products, and have each since signed a new health and safety accord with the aim of preventing such a tragedy from striking again.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *