Britiske Vogue beskytter deres modeller

Skærmbillede 2013-04-10 kl. 10.08.15

Britiske Vogue har netop underskrevet en kontrakt indeholdende en 10-punkts-kode, som beskytter modeller på arbejdspladsen. Det har magasinet gjort i samarbejde med “Equity” – fagforeningen, som er bedst kendt for at repræsentere skuespillere og skuespillerinder i Storbritanien. Aftalen blev udarbejdet for at forbedre arbejdsvilkårene for modeller.

Aftalen fastsætter, at modeller hyret af Vogue ikke vil komme til at arbejde længere end ti timer om dagen, at modellerne vil få tilstrækkelig mad leveret, når de arbejder, og at de ikke behøver at lave halv- eller hel nøgne billeder på fotoskydningen, medmindre det er aftalt på forhånd. 10-punkts-koden forbyder desuden modeller under 16 år at blive fotograferet til fotoskydninger, der repræsenterer voksne modeller. Andre punkter indbefatter obligatoriske pauser, eget omklædningsrum, transport, hurtig betaling og rimelige temperaturer i rummene, hvor der modelleres.

Det er vist noget, ZARA kunne lære lidt af (læs artiklen jeg refererer til her). Jeg synes, det er dejligt, at der er nogle hæderlige mennesker i branchen. Og jeg synes bestemt, at modeller (såvel som alle andre arbejdere) bør behandles ordentligt på arbejdspladsen, og jeg kan kun bifalde, at det britiske Vogue har indgået en sådan aftale.

British Vogue has signed a ten-point code protecting models at work, organised by Equity – the trade union best known for representing actors and actresses. The deal was drawn up to improve the working conditions of models. The agreement stipulates that models hired by Vogue will not work longer than ten hours a day, will have adequate food provided and will not do any semi or fully nude shoots unless agreed in advance. The code also prohibits models under the age of 16 from being photographed for shoots representing adult models. Other requisites include mandatory breaks, changing rooms, transport, prompt payment and suitable temperatures for the clothes being modelled.

I can only applaud this initiative. Way to go Vogue!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *