ZARA beskyldes for at behandle deres ansatte frygteligt

Skærmbillede 2013-04-09 kl. 11.11.59

ZARA er blevet beskyldt for at producere tøj i “nedværdigende” argentinske sweatshops, hvor de ansatte arbejder under kummerlige forhold. De bolivianske medarbejdere har udtalt til pressen, at de er blevet tvunget til at arbejde mere end 13 timer om dagen og ikke kunne forlade fabrikken uden tilladelse.

Undersøgelsen, som beskyldingen bygger på, er foretaget af Argentinas sikkerheds- og sundhedskontrol. De har fokuseret på tre fabrikker i landet, som efter sigende skulle levere tøj til ZARA Man, og tøjet er nu til salg i britiske butikker. Mange af arbejderne på fabrikkerne er indvandrere og børn. I følge gruppen; La Alameda, som beskytter arbejdstagernes rettigheder i Argentina, så er de ansatte på fabrikken tvunget til at begynde arbejdet kl. 07:00 og fortsætte uden pause til kl. 23:00 – seks dage om ugen.

De ansatte skulle heller ikke have nogen officielle dokumenter på deres ansættelse, og arbejderne er blevet holdt på arbejdspladens mod deres vilje. Nogle af de ansatte børn bor oven i købet på fabrikken, og må kun forlade fabrikken med tilladelse fra deres overordnede.

Skærmbillede 2013-04-09 kl. 11.12.14

ZARA har benægtet beskyldningerne, og udtaler at de er overraskede over anklagerne. Og slår fast at deres tøj ikke produceres sådanne steder.

De holder fast i, at de har en nul tolerance tilgang til overtrædelser af arbejdsretlige regler, og deres “Code of Conduct” kræver, at alle leverandører til fulde overholder alle gældende love. Deres 60 leverandører i Argentina er løbende blevet revideret med mere end 300 tilsyn i løbet af de seneste par år.

Den spanske high street-kæde er tidligere blevet udsat for kritik af sin brug af sweatshops i august 2011, efter en entreprenør viste sig at “komme til” at beskæftige arbejdstagere i farlige og usunde forhold.

Om der er noget om rygterne, skal vi nok høre mere om. Men jeg må indrømme, at jeg da vil tænke to gange over et fremtidigt ZARA-køb. Jeg håber ikke, at det passer, at det er sådan, de får produceret deres tøj, for jeg er ret vild med mærket, men hvis det er sandt, så er det for mit vedkommende slut med at handle der.

(kilde: http://www.vogue.co.uk)

ZARA has been accused of producing clothes in “degrading” Argentinian sweatshop conditions, following a new investigation. The mainly Bolivian employees said that they were made to work more than 13 hours a day and could not leave the factory without permission. For the full article click here.

4 tanker om "ZARA beskyldes for at behandle deres ansatte frygteligt"

    1. lenawandahl Forfatter

      Jeg var også i tvivl om, om jeg skulle udgive den, må jeg indrømme. Men jeg besluttede, at jeg synes, det hører sig til – og det er jo min blog. Så jeg kan vel skrive, hvad jeg vil, så længe jeg har mine kilder i orden 🙂

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *