Zaras succes

Skærmbillede 2013-03-05 kl. 21.38.04

Amancio Ortega – ejeren af Zara er kåret til modeverdenens rigeste mand i følge magasinet, Forbes’ “milliardærliste” for 2013. Han er (ironisk nok) fra Spanien, og er i omegnen af 327 mia. kr. værd. Jeg fristes til at sige, at hvis han bare gav lidt til den spanske økonomi, så ville han jo nærmest kunne redde landet fra deres grimme økonomiske krise. Men det kan man selvfølgelig ikke i virkeligheden – det er bare sjovt at tænke på.

Amancio Ortega

Amancio Ortega

Det er simpelthen så vildt, så mange penge modehusene tjener. Dolce & Gabbanas grundlæggere, Domenico Dolce og Stefano Gabbana, er 11,5 mia. kr. værd hver. Og L’oréals arving, Liliane Bettencourt, står også på milliardærlisten med hendes 172 mia. kr. – hvilket gør hende til verdens rigeste kvinde. Antallet af kvindelige milliardærer er faktisk steget med en tredjedel i løbet af det seneste år, hvilket svarer til 138 af de 1.426 globale milliardærer.

Zara boss Amancio Ortega is fashion’s richest man, according to Forbes’ 2013 Billionaires List. The Spanish businessman is worth $57 billion (£37.5 billion), an increase of $19.5 billion (£12.8 billion) in one year. Dolce & Gabbana founders Domenico Dolce and Stefano Gabbana with $2 billion each (£1.3 billion). Returning to the top 10 for the first time since 1999 is L’Oreal heiress Liliane Bettencourt, who – with a fortune of $30 billion (£19.7 billion) – is the world’s richest woman. The number of female billionaires has increased by a third over the past year, representing 138 of the 1,426 global billionaires.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *