Mine serier

Jeg holder meget af at se serier! Og de må gerne være af vidt forskellig genre – bare de ikke er alt for uhyggelige. Det tåler jeg ikke. Jeg er en være bangebuks, når det kommer til gyserfilm. Jeg tror, det kommer af min meget livlige fantasi og evne for empati. Jeg føler for meget med karaktererne, og jeg lever mig utrolig meget ind i, det de oplever. Og jeg slipper det ligesom ikke med det samme igen. Så hvis jeg får set en gyserfilm (som jeg ellers forsøger at undgå), så har jeg mareridt flere nætter efter, og er sikker på, at der gemmer sig monstre og diverse uhyrer under sengen og om hvert et gadehjørne. Det er ikke rart. Til gengæld så er det dejligt at gå et par dage, og føle at verden er en romantisk komedie fyldt med eventyr, superhelte og smukke mennesker. Så dem ser jeg nok flest af. Men lidt spænding kan jeg nu godt lide, så det bærer serierne også præg af. Herunder har jeg skrevet lidt om de forskellige serier, jeg enten har set eller ser for tiden. Nogle af dem er temmelig gamle, men måske nogle af jer kan få lidt inspiration til at se en ny serie, hvis lysten skulle melde sig. Jeg har i hvert fald brugt en del timer med de forskellige karakterer i disse serier:

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.30.30

How i met your mother er en komedieserie, hvor fyren, Ted, konstant er på en kærlighedsmission for at finde kvinden i sit liv med hjælp fra hans fire venner, som hver især også har deres sjove og særlige karaktertræk.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.29.25

Modern Family handler om tre forskellige men beslægtede familier, som altid står over for dagligdagens prøvelser og trængsler på deres egne unikke og meget komiske måder.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.27.59

De fleste kender nok Desperate Housewives, og jeg indrømmer, at jeg faktisk ikke har set alle sæsonerne fra den ene ende til den anden. Men den handler altså om, hvordan hemmeligheder og sandheder udfolder sig og påvirker fire veninder i et amerikansk forstadskvarter.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.26.53Og når vi nu er ved det velkendte, så har jeg også været trofast seer af Sex and the City. Som også handler om fire veninder. Dog foregår denne serie i det pulserende New York, og handler meget om sex og mænd tilsat en del humor og hverdagsproblemer, som de fleste kvinder nok kan genkende.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.25.41

Sex and the City’s aftager er The Carrie Diaries. Det er en ret ny serie, og jeg var temmelig skeptisk til at begynde med, for hvad vil egentlig kunne hamle op med Sex and the City, som vi alle kender og holder af..? The Carrie Diaries gør det overraskende godt og kan varmt anbefales. Man skal lige et par afsnit ind, men så begynder man også at kunne se hovedpersonen, Carrie, som hende man også kender fra den originale serie. Den handler ganske simpelt om Carrie Bradshaw, og hvordan hun blev til den person, man kender i Sex and the City. Hovedpersonen gør det virkelig godt, og man får lov til at danne sig et helt billede af Carrie-karakteren fra Sex and the City, da man oplever hendes første bekendtskab med sex og fyre, og hendes første spørgsmål om venskab og familie, mens hun jonglerer med hendes rolle som high school elev og begyndende kærlighed for New York.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.08.38Dexter er en helt anden genre. Dexter handler om en vellidt retsmediciner ansat ved Miami Metro Police, som i sin fritid er seriemorder med det formål at straffe kriminelle, som han mener har undsluppet retfærdighed.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.10.32

Suits er en serie, hvor geniet Mike Ross og den superdygtige advokat Harvey Specter arbejder sammen om at vinde svære juridiske sager. Alt sammen gjort med en solid portion god stil, humor og drama.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.16.04Hvis man kan lide Twilight-filmene, så vil man også kunne lide The Vampire Diaries. Det er samme slags univers, dog tilpasset serie-genren, og indeholder langt flere både voldsomme og seksuelle scener. Jeg mener også, at The Vampire Diaries er meget mere spændende – og der er mere på spil. Og man kan ikke sige sig fri for at ens yndlingskarakter dør eller udsættes for utænkelige situationer og dilemmaer. Det er en af mine absolut favoritserier – og skuespillerne er også MEGET pænere 😉

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.17.15Grey’s anatomy er bestemt også en af mine yndlingsserier! Det er en dramaserie centreret om fem kirurgiske praktikanter og deres vejlederes personlige og professionelle liv.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.19.28En anden lægeserie, som jeg ser er Do No Harm. Den har et helt andet tema, og den er først lige begyndt for nylig. Det er en Jekyll/Hyde historie og handler om en genial neurokirurg, som kæmper mod sit eget alter-ego for at få lov til at føre et normalt liv.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.18.20

Hart of Dixie handler faktisk også om en læge. Hun hedder Zoe Hart, er New Yorker og nyuddannet læge. Hun accepterer en dag et tilbud fra en fremmed, Dr. Harley Wilkes, om at arbejde i hans lægepraksis i Bluebell, Alabama. Hun ankommer til Bluebell og finder ud af, at han er død og har efterladt halvdelen af ​​sin praksis til hende i sit testamente.

Skærmbillede 2013-02-28 kl. 14.20.30

One Tree Hill er alene årsag til, at jeg blev interesseret i basketball. Ikke at jeg spiller det, men jeg følger da med i NBA, når jeg får chancen, og jeg fanges af spillet af en eller anden ukendt grund. Det fik jeg øjnene op for, da jeg så One Tree Hill. Det er en serie om en flok unge menneskers begivenhedsrige liv og udvikling gennem en årrække. Det er nogle meget elskværdige karakterer, og selvom Tree Hill er en lille by, er den bestemt ikke stille. Byens største stolthed er basketballholdet, The Ravens – deraf basketballfascinationen.

Udover de serier, som jeg har listet ovenfor, har jeg naturligvis også fulgt med i både Beverly Hills 90210, Friends og Dawson’s Creek. Alle primært tøseserier, som har så mange afsnit, at man nærmest føler, de er ens egne venner. Man kender dem i hvert fald næsten lige så godt 😉 Dem vil jeg ikke skrive noget yderligere om, for dem kender de fleste nok, og er egentlig heller ikke de mest indholdsrige serier i historien. De gør bare én i godt humør og er godt tidsfordriv.

Ps. Jeg har faktisk flere gode serier i ærmet, som jeg ser. Men dette indlæg ville blive for langt, hvor jeg fortsatte. Så bered jer på en Part 2 i nær fremtid 😀

A review of my favorite series.

2 tanker om "Mine serier"

  1. Josefine

    Jeg glæder mig til en part 2 da jeg har glemt hvad den serie hed, som du anbefalede mig at se som din kære kæreste ser?
    Knus til dig

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *