Europæisk online-modearkiv

Skærmbillede 2013-02-18 kl. 21.23.22 Skærmbillede 2013-02-18 kl. 21.29.04 Skærmbillede 2013-02-18 kl. 21.29.27

Et offentligt onlinearkiv af Europas store modehistorie vil blive tilgængeligt for offentligheden fra den 2. maj 2013 med lanceringen af ​​en hjemmeside kaldet www.europeanafashion.eu. Kulturinstitutioner fra 12 forskellige lande – herunder Londons Victoria and Albert Museum og Paris ‘Les Arts Décoratifs – vil give artefakter til online-projektet, som vil indeholde 100.000 digitale elementer til at begynde med.

Brugere vil være i stand til at søge i arkiverne efter dato, designer, emne eller søgeord for at finde et bestemt billede ledsaget af oplysninger om det respektive emne – det kan være et catwalk-billede, en museumsudstilling, en showinvitation, et fotoshoot el.lign.

I marts 2015 sigter projektets arrangører på at have i alt 700.000 modeartefakter til rådighed.

Jeg synes, det lyder som et meget spændende projekt, og det vil give alle (mode)interesserede mulighed for nemt at søge på et mindeværdigt modeøjeblik samt give et overblik over europæisk modehistorie gennem tiden. Jeg glæder mig!

A public archive of Europe’s extensive fashion history will soon become available from May 2 with the launch of a website called europeanafashion.eu. Cultural institutions from 12 different countries – including London’s Victoria and Albert Museum and Paris’ Les Arts Décoratifs – will provide artefacts for the online project which will feature 100,000 digital elements.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *